Filmbestand

Ceramics is a lesson in sensitivity

Terre en Feu 
Caroline Vandenheede

Caroline Vandenheede werd geboren in 1959 en dompelde zich vanaf 2007 onder in de wereld van de keramiek. Ze begon haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kortrijk. Nadien volgde ze de draaicursus aan Syntra West bij docent Dirk Vanhaeren, en vervolmaakte ze haar techniek in de opleiding keramiek bij docente Ann Roose, ook aan Syntra West.

Sinds 2012 is het werk van Caroline op verschillende evenementen in West-Vlaanderen tentoongesteld. Ze toonde haar werk voor de eerste keer bij Kunst in Brugge in 2012. Daarna volgden nog Keramiek en Architectuur in 2013, een tentoonstelling in de Onze-Lieve-Vrouw-kerk van Kortrijk in 2014 en een tentoonstelling in ’t Eiland in Kortrijk in 2015. Daarnaast nam ze ook deel aan verschillende jaarlijkse evenementen: Buren bij Kunstenaars (van 2012 tot op heden), de Week van de Amateurkunsten, Art & Photo in Heule, Kunst in de Kerk,...

Werk & verbeelding

Terwijl mijn handen de klei omvormen, omarm ik de eenvoud en de dualiteit van het bestaan. Mijn werk reflecteert niet alleen mijn eigen innerlijke wereld, maar nodigt uit tot een moment van gedeelde contemplatie.